poražavajuća statistika

Bitnije im da gledaju u telefon, nego u partnera! Intima sve ređa, nove tehnologije ubile ljubav!

Parovi se sve manje intimni

Ljubav i zavođenje
18:28h Autor:
Foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji je pokazalo da su parovi sve manje intimni – tačnije, 56 odsto njih bi želelo da češće budu intimni sa partnerom, a kada je reč o mlađima od 45 godina, procenat onih koji žele više intimnosti je 65.

 

Parovi priznaju da je tehnologija u sobi – telefoni i laptopovi, jedan od glavnih razloga za manjak fizičke intimnosti, a tu je svakako i stres. Nedostatak energije, stres i nedostatak vremena su među glavnim krivicma za to što parovi retko vode ljubav.

 

Ispitanici mlađi od 45 godina većinu svog vremena u krevetu provode "zalepljeni" za telefon, a od maženja i seksa im je važnije i gledanje televizije.

 

Štaviše, 51 odsto ispitanika mlađih od 45 godina kaže da je tehnologija poslednje što vide pre nego što zatvore oči uveče, a trećina (35 odsto) spava bliže telefonu nego partneru. Takođe, 31 odsto priznaje da ponekad izbegava se*s sa partnerom da bi vreme provodili uz telefon.

 

S obzirom na to da nedostatak fizičke intimnosti može dugoročno da se odrazi na vezu, stručnjaci upozoravaju da bi parovi ipak trebalo malo da se potrude i više posvete jedno drugom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...