Naučno dokazano

Brak je uspešniji kad žena vodi glavnu reč: Što manje muškarac udara šakom o sto i češće govori Da, draga - to će ljubav biti jača!

Naučnici veruju da je brak mnogo bolji kada žena ima zadnju reč

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Shuterstock

Ako u braku ili vezi, sve odluke donosi žena to će biti korisno za oba partnera, kažu naučnici. Kada partneri dobrovoljno zamene svoje tradicionalni nametnute uloge u porodici, muškarac postaje opušteniji, slobodniji i srećniji.

 

Poenta nije samo u tome što će se muškarac osećati slobodnije i srećnije, već i zato što će ženi vodeća pozicija doneti bolji osećaj

 

Studije su pokazale da je borba za vođenje glavne reči u kući između partnera prilično česta pojava. Ako se žena oseća podređenoj u vezi, to ima pogubni efekat na njenu psihu, što dovodi do ozbiljnih posledica u vezi.

 

Kirk Daglas (102) i Ana (99) u braku su 65 godina: Kako je najlepša holivudska ljubav opstala uprkos najgorim tragedijama i iskušenjima! (FOTO)

Želja žene da dominira u braku je rezultat vekovnih kršenja prava žena i ograničavanja njihovih prava. Neravnopravnost polova je veće posledice ostavio na žene nego na muškarce.

 

Muškarci svoju slobodu vide kao normalnu stvar, dok se pripadnice lepšeg pola, osećaju podređenima u društvu, čak i danas, u nekim sverama, pa podsvesno pokušavaju da se izbore sa tim, pa makar to bilo i u bračnom odnosu.

 

Ako muškarac ne dozvoli partnerki dominantniji položaj u većini slučajeva to vodi ka nezadovoljstvu i patnji, pravljenju ljubomornih scena i mučenju za oba partnera. 

 

Ove fraze ga odaju: Rečenice koje muškarac izgovara kada zaista voli ženu!

Drugim rečima, što manje muškarac "udara šakom o sto" i što češće govori"da, draga", to će zadovoljnija i srećnija njegova žena biti. Shodno tome, i sam brak će biti kvalitetniji.

 

Vratimo se u prošlost i prisetimo se predivnih brakova naših baka i deka.  U to vreme se muškarac smatrao glavom porodice, ali u stvari sve odluke su donosile žene, stubovi svake porodice.


Kako sam preživela raskid nakon 12 godina veze: Sada sam singl, ali nisam usamljena, konačno sam ovo shvatila!

 

(stil.kurri.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...