Žene, pročitajte

Ako te muškarac savija i okreće, i radi šta je njemu volja: Ništa on tu nije kriv!

Na tebi je da učiniš dve stvari - da se oslobodiš i da se ne stidiš

Ljubav i zavođenje 08.08.2019. - 14:57h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ako muškarac želi da upravlja tobom kako je njemu volja, to je njegov izbor, njegova odluka, njegova priroda. Ženo, ti tu ne možeš ništa da promeniš. Ali, znaš šta možeš? Možeš da odeš.

 

Odmah. Sada. Na početku. Ili sredini, ako si pustila da sve ode predaleko.

Ovakvi muškarci od samog početka grade komunikaciju na način koji pokazuje kakve su mu namere - da nastoji da bude dominantan, a vi poslušna pratilja koja ispunjava svaku njegovu želju. Ponekad i po svaku cenu.

 

A žene često na kraju ostanu iscrpljene od dokazivanja svoje lojalnosti muškarcu koji ništa od toga nije zaslužio. U želji da sebe prikažeš u najboljem svetlu prevazišla si samu sebe. Promenila si se. Nisi više ti, nego si ona koja on hoće da budeš. Ali ne u pozitivnom smislu.

 

A onda...

 

On s tobom ili ne razgovara ili izgovori neki zahtev. Odgovoriš samo onda kada si pitana. A ti ga pratiš. Još se plašiš da ga ne izgubiš. A sve si manja u njegovim očima. Želeo je da te pokori, a pokorna mu ne vrediš ništa. Shvati, ne možeš mu udovoljiti.

 

Ovakvom muškarcu ništa nije potaman. 

 

Kako da izađeš iz ovoga?

foto: Shutterstock

Nekim ženama potrebne su godine da shvate da zapravo nemaju šta da izgube ako ostave ovakvog muškarca, već samo da dobiju. On je tu, ali nije. Koliko god vam bolno bilo da to prihvatite, jednostavno je tako. Vreme je da odeš iz kaveza.

 

Ali, zapravo, nemaš za šta da ga kriviš. To je njegov način, a ti si ga prihvatila, izabrala. 

 

Možda je prošlo nekoliko dana, meseci, godina ili decenija dok si ovo shvatila. Šta sada možeš da uradiš?

 

Da se ne stidiš. Da pričaš. Da ispričaš svoj primer prijateljici da i sama ne upadne u ovakav vrtlog. Da podučiš ćerku da bira pametno. Da savetuješ unuku na šta ne sme da pristane. Da im pokažeš kako i zašto da cene sebe i kako da ne ponove tvoju grešku.

 

A ti, hrabro nastavi dalje. Tu je negde neko ko čeka baš na tebe. Ali ne da radi šta je njemu volja, već da baš tebe iskreno voli. Takvu kakva si. Bez udovoljavanja. Bez zapovedanja. Samo čista ljubav.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Kako život bez seksa utiče na ženu: Telo trpi, duša pati!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...