Naučno dokazano

Evo zašto je bitno da prvi seksualni odnos imate samo sa jednim čovekom: Ocem vaše dece!

Verovali ili ne, ali mama je imala  pravo kada nam je govorila: neka prvi seksualni partner bude tvoj muž

Sex
Autor:
Foto: Shutterstock

Naši preci, još pre hrišćanstva, su strogo poštovali zakon o samo jednom seksualnom i životnom partneru. Oni su veliku pažnju pridavali rađanju i odrastanju zdrave generacije mladih ljudi. 

 

Pravilo je bilo da devojka ima odnos sa samo jednim čovekom, ocem njene dece. Danas će svi ovo prokomentarisati rečima da je to fanatizam, prošlost, zatucanost...Ali nije sve tako jednostavno.

 

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Sijetlu i Centra za istraživanje raka Fred Hutchinson, otkrilo je da žena zadržava i nosi DNK od svakog muškarca sa kojim je imala seksualni odnos!

 

Prema ovim istraživanjima, prvi muškarac ostavlja originalnu sliku, koja je naknadno prikazana tokom formiranja ženskog jajeta, a ta se slika prenosi bez obzira na upotrebu kontracepcije.

 

Ako žena rodi decu drugom muškarcu, ona mogu da budu slaba fizički i moralno.

 

Zbog toga je, u staro vreme, žena koja je varala svog muža bila odbačena od društva, tj. proterana.

 

Ukoliko je žena rodila decu jednom ljubavniku, a potom promenila partnera, kod nje može doći do neravnoteže energije u telu, a samim tim i metabolički poremećaj.

 

Što se tiče muškaraca, smatra se da promena partnera ne utiče na zdravlje dece, izuzev zaraznih bolesti, a to se leči mnogo lakše. 

 

Ali u starim zapisima stoji da muškarac ženi daje snagu života tokom jedne godine: tri meseca za formiranje ploda i 9 meseci da ga nose.

 

Takođe, stari zapisi Vede kažu da razmišljanje budućeg deteta, kao i njegove sklonosti u mnogome zavise od stanja uma i psihe njegovih roditelja prilikom začeća. 

 

Pre oko sto godina u Indiji je postojao ritual kojem su se podvrgavali parovi pre začeća deteta. Taj ritual je imao za cilj da harmonizuje um i psihu muža i žene, omogućavajući im da naprave dobro potomstvo.

 

Danas se takve ceremonije ne izvode, o njima se više ništa i ne zna. Danas ljudi začeću dece pristupaju olako, ne razmišljajući koliko će to uticati na život njihovih naslednika.

 

Istraživanje Univerziteta u Sijetlu i Centra za istraživanje raka Fred Hutchinson, koje je slučajno otkrilo zapanjujuće informacije, izvorno je pokušavalo da utvrdi da li mogu žene koje su nosile muško dete da budu sklonije određenim neurološkim bolestima koje se češće pojavljuju kod muškaraca.

 

Ipak, ispostavilo se da je ženski mozak još misteriozniji nego što smo ranije mislili. Studija je pokazala da ženski mozak često ima “muški mikrokimerizam“ ili drugim rečima prisutnost muških DNK ćelija koje potiču od druge osobe i genetski se razlikuju od ćelija koje čine ostatak tela te žene, piše IdeaSpot.

 

Prema studiji: "63% testiranih žena (37 od 59) imalo je muški mikrokimerizam u mozgu. Muški mikrokimerizam bio je prisutan u nekoliko područja. "

 

Tako ispada da 63% žena ima muške DNK ćelije koje žive u njihovom mozgu. Istraživači su hteli da znaju odakle muški DNK dolazi.

Da li želite da pogađate? Od očeva žena? Ne. DNK vašeg oca se kombinuje s DNK vaše majke kako bi stvorili vaš jedinstveni DNK. Pa odakle bi onda mogao da dođe?

 

Kroz studiju, istraživači su pretpostavili da je najverovatniji odgovor da su sve muške DNK ćelije koje žive u ženskom mozgu proizašle iz trudnoće s muškim detetom. To je bila sigurna, ispravna pretpostavka. Ali ti istraživači su živeli u zabludi.

 

Jer kada su vršili sekciju na mozgu žena koje nikad nisu bile trudne, znači nisu imale muško dete, još uvek su pronalazili muške DNK ćelije koje su prevladavale u ženskom mozgu.

 

Istraživači su pretpostavili da je najverovatniji odgovor da su sve muške DNK ćelije koje žive u ženskom mozgu proizašle iz trudnoće s muškim detetom.

 

U tom trenutku naučnici nisu znali što se zapravo događa. Zbunjeni, učinili su sve da sakriju dokaze dok ih ne razumeju i objasne. Zakopali su ih u brojnim studijama i člancima, ali ako ih sve pregledate, naći ćete presudnu izjavu, jednu rečenicu koja otkriva tajnu i objašnjava tačno odakle dolaze ove muške DNK ćelije.

 

Čega se toliko boje?

 

"Zaključci: Muški mikrokimerizam nije bio retkost kod žena bez sinova. Osim poznatih trudnoća, drugi mogući izvori muškog mikrokimerizma uključuju neprimećene spontane pobačaje, nestalog muškog blizanca, od starijeg brata prenesen majčinom cirkulacijom ili kroz seksualni odnos. Muški mikrokimerizam bio je znatno češći, a više ih je bilo kod kod žena s indukovanim pobačajem nego kod žena s drugačijim trudnoćama. Potrebne su dalje studije kako bi se utvrdilo specifično poreklo muškog mikrokimerizma kod žena."

 

Dakle, prema naučnicima, mogući izvori muških DNK ćelija koje žive u mozgu žena su:

 

  • pobačaj za koji žena nije znala
  • nestali muški blizanac
  • stariji brat koji je preneo cirkulacijom DNK u maternicu
  • seksualni odnos

 

S obzirom na činjenicu da 63% žena ima muške DNK ćelije koje žive u njihovom mozgu, za koju od navedenih mogućnosti mislite da najverovatnije potiče od muške DNK?

 

Prve tri opcije odnose se na vrlo mali postotak žena. Ne može se računati da je to 63%. Četvrta mogućnost? To je nešto što je učestalije.

 

Odgovor je: Seks.

 

Ovo ima vrlo važne posledice za žene. Svaki muškarac čije spermatozoide apsorbujete postaje doživotno živi deo vas. Žene na kojima je rađena obdukcija u ovoj studiji bile su starije osobe. Neke su nosile živi muški DNK unutar sebe više od 50 godina.

 

 

Sperma je živa. To su žive ćelije. Kada je u vašem telu, ona bezglavo pliva i pliva dok ne udari u zid, a onda se pričvrsti i zakopa u vaše meso.

 

Ako je u vašim ustima, pliva i penje se u vaše nazalne prolaze, unutrašnje uho i iza vaših očiju. Zatim ulazi u vaš krvotok i nakuplja se u vašem mozgu i kičmi.

Kao nešto iz filma naučne fantastike, ona postaje deo vas i ne možete da je se rešite.

 

Tek sad počinjemo da shvatamo punu snagu i posledice seksualnog odnosa.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...