Nije do nas, do njih je

6 najčešćih ženskih fraza koje muškarci uopšte ne shvataju: Sve im je to kvantna fizika!

Žene, samo opušteno. Nije on namerno zao, samo vas ne razume

Ljubav i zavođenje 06.02.2019. - 11:33h Autor: Bizlife
Foto: Shutterstock

Na mnoge situacije muškarci i žene gledaju drugačije. Sajt "Bright Side" je izdvojio 6 fraza koje neće isto značiti zavisno od pola. Da li se radi o pravilima, greškama ili smo samo različiti?

 

Hajde da razgovaramo


Za njega: Muškarci ovakve rečenice čuju kao problem koji treba da se reši. Dakle, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto pošlo naopako.

 

Za nju: Za žene je komunikacija sredstvo vezivanja sa partnerom. Dakle, predlog za razgovor ne mora imati svrhu, ali bi je odbijanje uznemirilo.

 

Ti mene ne slušaš


Za njega: Muškarci bolje sagledavaju informaciju ako razmišljaju o tome, često izgledaju nezainteresovani zbog toga, ali u stvari pažljivo slušaju.

 

Za nju: Žene obično izražavaju zabrinutost gestovima ili uzdasima, primajući lično razgovor. Muškarci često ne mogu da razumeju takvo ponašanje.

 

Stručnjaci otkrivaju tajnu srećnog braka: Ovako vaš odnos s godinama treba da se razvija!

 

Hajde da to uradimo zajedno


Za njega: Muškarci ne vole da dele svoje pobede, žele pohvale samo za sebe i zbog toga nisu dobri u timskom radu. Mada, oni se neće složiti sa ovim.

 

Za nju: Naučnici kažu da hormon oksitocin čini žene društvenijim bićima od muškaraca. Važno je da sve što rade, rade zajedno jer na taj način dokazuju sebi da nisu same.

 

Pusti me da ćutim


Za njega: Kada su u pitanju komplikacije, muškarci retko govore o problemima. Uobičajeno, njima je potrebno da ćute kako bi prevazišli stres ili razmišljali o problemu.

 

Za nju: Postoji šala o ženi koja misli da je njeno ćutanje kazna za njenog muža. I to je tačno. Žene često pokušavaju da manipulišu muškarcima svojim ćutanjem, dok muškarci jednostavno ne razumeju takvo ponašanje.

 

Raspravićemo kasnije


Za njega: “Kasnije” za muškarce predstavlja neutralnu reč, jer njihove misli mogu da budu okupirane i nečim drugim.

 

Za nju: Žene su poput multipraktika i nije im strano da rade više stvari u isto vreme. Zbog toga, predlog da se diskusija ostavi za kasnije, za žene može izgledati kao uvreda.

 

Zašto ljudi u srećnim vezama varaju?

 

U redu


Za njega: Muškarci nisu toliko emotivni kao žene, a to se najčešće ogleda u njihovom govoru. U svom svakodnevnom rečniku koriste mnogo manje epiteta, za njih su sasvim normalne reči poput “u redu”, “dobro” ili “OK”.

 

Za nju: Žena izgovori oko 20.000 reči dnevno, što je 1,5 puta više od muškarca. Kako bi svaku emociju iskazale živopisno, dame koriste reči poput “izvanredno”, “divno” i slično tome, dok se “dobro” može smatrati grubim.

 

Ostani sama dok ne nađeš čoveka koji radi ovih 8 stvari!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...