Poslušajte savet

Naučno dokazano: Evo koliko seksa garantuje dug i srećan život!

Optimalna količina seksa je ona koja obezbeđuje sve benefite jednom dnevno
Ljubav
11:48h Autor:
Naučno dokazano: Evo koliko seksa garantuje dug i srećan život!
Foto: Shutterstock

Svi smo upoznati sa neverovatnim blagodetima seksa, ali da li ste znali da je naučno dokazano koja količina seksa dovoljna da obezbedi dugovečnost?

Portal Elite Daily je sproveo studiju i otkrio da je optimalna količina seksa ona koja obezbeđuje sve benefite jednom dnevno.

Studija koja je sprovedena u Australiji je otkrila da ljudi koji imaju odnos jednom dnevno imaju 50 procenata manji rizik za iznenadnu smrt iz bilo kog medicinskog razloga, u odnosu na one koji imaju seks jednom nedeljno ili mesečno.

Druga studija, koju je sproveo američki naučnik Debi Herbenik, otkrila je da su odrasli kojima je jutarnji seks prva stvar kojom otpočinju dan, ne samo optimističniji u ostatku dana, već imaju i jači imuni sistem od onih koji se radije opredele za šolju čaja i tost pre nego što odu na posao.

Takođe, izveštaj magazina Psychology Today merio je kreativnost parova nakon ispitivanja: trebalo je da zamisle dugu šetnju plažom sa voljenom osobom i brzi seks u senu sa strancem. Pogodite koja opcija ih je činila kreativnijim? Naravno, druga!

6 stvari koje morate znati o seksu ako ste napunile 35 - Treću naročito!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs