Šnicle soma posoliti, uvaljati u brašno i brzo propržiti na vrelom ulju pazeći da ne zagori. Izvaditi, pa na istom ulju propržiti sitno seckan crni luk, papriku sečenu na rezance, isečen paradajz i šampinjone sečene na listiće. Dinstati zajedno dok ne omekša. Na kraju umak posoliti i pobiberiti, dodati seckani peršunov list i naliti belim vinom. Pržene šnicle soma staviti na vruć tanjir, preliti umakom i poslužiti sa slanim kuvanim krompirom.
Posno
Som u umaku
Savršena praznična trpeza koja će krasiti Badnje veče ne može da prođe bez ribe. Evo savršenog recepta za ovaj divan praznični dan
Recepti
18:52h Izvor: Vanja Milenković
18:52h Izvor: Vanja Milenković

Foto: Shutterstock
- 60 minuta
- Jednostavno
Sastojci
- 6 šnicli soma
- 2 glavice crnog luka
- 200 g šampinjona
- 200 g svežeg paradajiza
- 200 g sveže paprike
- 2 dl belog vina
- Peršunov list
- so i biber