Sastojci: 4 jaja, 150 g šećera, 40 ml ulja, 130 g brašna, 10 g praška za pecivo.
Priprema: Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).
Testo za koru sipajte u kalup za tortu ili tepsiju prečnika 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.
Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.
Dobro ohlađena kora se preseče na 2 ili 3 dela, u zavisnosti od recepta, ili se količina smanji ukoliko vam je potrebna samo jedna.
Supa vam je ispala previše masna: Trik od 30 sekundi spasava ručak!