Isprobajte prvom prilikom

Univerzalna kora za sve torte: Jedna jedina smesa za baš svaku poslasticu!

Svega 5 sastojaka je dovoljno za uvek dobru slatku podlogu

Recepti
09:16h Autor:
Univerzalna kora za sve torte: Jedna jedina smesa za baš svaku poslasticu!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 4 jaja, 150 g šećera, 40 ml ulja, 130 g brašna, 10 g praška za pecivo.

Priprema: Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).

Testo za koru sipajte u kalup za tortu ili tepsiju prečnika 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača.

Dobro ohlađena kora se preseče na 2 ili 3 dela, u zavisnosti od recepta, ili se količina smanji ukoliko vam je potrebna samo jedna.

Supa vam je ispala previše masna: Trik od 30 sekundi spasava ručak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs