Iako na prvu pomisao deluje kao neverivatna kombinacija, tikvice i bela čokolada stvaraju ukus koji će oduševiti svakog.
Isprobajte i vi ovu pitu sa nesvakidašnjim spojem ukusa i postaće redovan član vaše trpeze.
Potrebno je:
- 2 tikvice narendane - 300 gr kora tankih - šećer - cimet - ulje - vanilin šećer -suvo grožđe - 100 gr bele čokolade
Slani rolat od peglanog hleba: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Priprema:
Tikvice narendati pa ih zasladiti po želji dodati vanilin šećer, cimet i suvo groždje kao i narendanu belu čokoladu.
Sve dobro izmešati. Raširiti prvu koru pouljiti dodati drugu preko nje i opet malo ulja, pa staviti malo nadeva od tikvica, i treću koru ulje tikvice, saviti krajeve i urolovati.
Redjati u podmazan pleh.
Tako i ostale rolnice uraditi do utroška materijala tačnije tikvica.
Rolnice malo premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 30 min. Pečenu pitu posuti po želji prah šećerom.
Seći po želji i uživati u sjajnom ukusu ove neodoljive pite koja će za tren nestati sa vašeg stola.