Sastojci:
Za testo:
4 jajeta, 130 g brašna, 30 g kakaoa, 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
500 g višanja, kesica želatina u prahu, 4 žumanceta, 100 g šećera, 125 ml višnjevače, 400 ml slatke pavlake, 100 g strugane čokolade, kesica šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Jaja penasto ulupajte sa šećerom i 4 kašike tople vode. Brašno, prašak za pecivo i kakao umešajte u umućena jaja.
Masu izručite na pleh obložen papirom za pečenje, izravnajte i pecite oko 17 minuta. Pečeno testo preručite na plitku činiju, papir skinite, ostavite da se ohladi, piše Lepa & srećna.
Višnje operite, očistite od koštica. Želatin pripremite prema uputstvu. Nad parom penasto umutite žumanca sa šećerom i višnjevačom. Umešajte želatin i ostavite da se hladi oko 30 minuta hladi.
Kada krem počne da se steže, čvrsto ulupajte pavlaku, i sa čokoladom i višnjevačom umešajte u krem od žumanaca.
Oko pečenog testa stavite okvir za tortu, napunite ga kremom i ohladite.
Umutite šlag, premažite kolač tanko, porđeđajte višnje preko. Ukrasite rendanom čokoladom.