Badnji dan je jedan od dana kada je najstrožije zabranjeno jesti mrsnu hranu.
Ovog pravila pridržavaju se čak i oni koji nikada ne poste, ali se uglavnom okreću strandardnim jelima - ribi, krompir salati i prebrancu.
Da li ste znali da na Badnji dan uopšte nije dozvoljeno jesti ribu?!
Predlažemo vam izvrsnu trpezu koju možete da poslužite za Badnji dan, bilo da postite na vodi ili na ulju!
POSNA TRPEZA NA ULJU
Predjelo: Posna proja lukovača
Sastojci: 100 grama kukuruznog belog brašna, 3 vezice mladog crnog luka, 1 dl ulja, vode po potrebi, so po ukusu.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Glavno jelo: Posna sarma sa blitvom
Sastojci: 20 - 30 listova blitve (može i vinove loze), 200 g pirinča, šargarepa (možete dodati i pečurke, tikvice, soju), 1 velika glavica crnog luka, 1 veza svežeg peršuna i beli luk po ukusu, 1 manja šolja ulja, so, biber, aleva paprika, vegeta, malo vode.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Desert: Posna bela torta puna čokolade
Sastojci: 1 pakovanje rozen kora, 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile, 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake, 200 g bele posne čokolade, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 1 l biljne slatke pavlake.
DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!
Predlog posne trpeze na vodi pogledajte na sledećoj strani!