Recepti sa Stilom

Nepečena lenja pita

Kolač koji će vam oduzeti 30 minuta za pripremu
Recepti
13:44h
Nepečena lenja pita
Nepečena lenja pita, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 1kg jabuka
  • 6dl vode
  • 150g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 kesice cimeta
  • 2 kutije Petit Beurre keksa
  • 250ml slatke pavlake
  • po želji kakao ili rendana čokolada (za posipanje)

Oprati, oljuštiti i izrendati jabuke i staviti ih da se kuvaju u vodi, sa šećerom. Jabuke ne treba cediti od njihovog soka. Kuvati 5 do 10 minuta, da malo omekšaju. Oba pudinga razmutiti sa ukupno 12 kašika hladne vode. Kad jabuke omekšaju, dodati im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuvati (neprestano mešajući) dok se smesa ne zgusne i sjedini s jabukama. U posudu za pečenje složiti red keksa, red fila od jabuka, opet red keksa, ponovo red fila i na kraju završiti sa keksom. Složeni kolač ostaviti da se ohladi i premazati ga šlagom od umućene pavlake.

Savet: Kolač ostaviti preko noći u frižideru, da keks upije sok od jabuka, razmekša se i fil poveže, kako bi se lakše sekle kocke kolača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs