Potrebno je:
600 g oštrog brašna
2 kesice pudinga od vanile
3 dl sojinog mleka
1, 5 dl ulja
100 g šećera
2 kesice vanilin šećera
1/2 kocke kvasca
Za premazivanje:
100 g margarina
Za posipanje:
2 kašike granulisanog šećera
Priprema: Malo zagrejati sojino mleko, dodati šećer i mešati dok se otopi. Zatim dodati kvasac, otopiti ga u mleku sa šećerom. U brašno umešati prah od dva pudinga vanile, vanilin šećer i ulje. Dodati mleko sa kvascem i šećerom i zamesiti testo. Ostaviti pola sata da nadođe.
Premesiti testo, podeliti ga na 4 jednaka dela. Svaki deo razviti u pravougaonik. Svaku razvijenu koru premazati margarinom i slagati jednu preko druge. Tako poređane kore razviti oklagijom na debljinu od 1/2cm. Razvijenu koru premazati ostatkom margarina. Zaviti u rolat i seći kružiće debljine 2 cm.
Ređati u pleh, posuti granulisanim šećerom (ili u prahu, po želji). Ostaviti petnaestak minuta na toplom da malo nadođu. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-30 minuta, dok porumene.
Možete ih služiti tople i li hladne, jako su ukusni i mirisni.
Čokoladni kolač bez jaja, gotov za čas posla: Recept koji uspeva svakome!