Supa od belog luka, đumbira, crnog bibera, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka daje vam energiju i jača organizam, podiže imunitet, hrani svaku ćeliju našeg tela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu.
Potrebni sastojci:
- 3 litre vode - 2-3 čena belog luka - 1-2 kašike đumbira (svežeg, sitno naseckanog ili rendanog) - 1 kašika crnog bibera - 2 šargarepe (neoljuštene i isečene na pola) - 1 šoljica lišća celera - 1/4 crvenog luka - 1 velika grančica ruzmarina - 1 kašika timijana - 1 kašika žalfije - sok pola limuna
Način pripreme:
Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Ostavite da se krčka poklopljeno oko sat vremena.
Procedite tečnost u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cediljku. Sada imate temeljac koji je prevencija prehladama, virusima i gripu, ublažava ih i leči. S njim možete da pravite sve vaše druge omiljene povrćne supe.
Pripazite da prilikom kuvanja supe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako lekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što supu skuvate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.
Probajte još:
Supa puna vitamina: Skida do 2 kilograma u samo 10 dana! (RECEPT)
Supa vam je ispala previše masna: Trik od 30 sekundi spasava ručak!
Mamina pileća supa je stvarno najbolji lek: Oporavlja telo na ovih 6 načina, nauka dokazala!