Sve popularnija zamena za hleb ili lepinje na našim prostorima jeste tradicionalna meksička tortilja.
Iako nam je prva asocijacija uglavnom giros, tortilju možete da kobinujete uz različite priloge i jela, a može da vam posluži umesto hleba uz bilo koji ručak.
Dodatni plus jeste to što se pravi veoma brzo i od samo tri sastojka, pa su tortilje zapravo najbolji izbor kada vam nestane hleba!
Sastojci: 1 šolja brašna, kašičica suvog kvasca, 3 kašike kukuruznog brašna, malo mlake vode.
Priprema: Od navedenih sastojaka rukom umesiti glatko testo. Kad umesite, testo delite na manje kuglice, a zatim svaku rastanjite oklagijom na oko milimetar, tako da vam stane u tiganj za palačinke.
Zagrejte kašiku ulja na tiganju, a zatim pecite svaku tortilju na laganoj temperaturi oko 12 minuta (6 minuta sa jedne, 6 sa druge strane).
Tople tortilje služite kako god želite - umesto hleba, premazane omiljenim nadevom, napunjene šunkom i sirom, kao domaći giros sa piletinom i pomfritom...
Prijatno!