Oblande sa dva fila obožavaće svi vaši ukućani. Jednostavno ih je spremiti, a oblande sa dva fila moći će da vam potraju i nekoliko dana.
Kada vam se gosti iznenada najave ili niste raspoloženi za kojekakve komplikovane recepte oblande su uvek pravi izbor za ukusan slatkiš. Mekane i hrskave u isto vreme. Kombinacija žutog i braon krema ostaviće sve bez teksta i, verujte nam na reč, tražiće vam još!
Priprema:
Žuti fil: žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa dodati omekšali margarin i vanilin šećer. Umućeno staviti 5 minuta u zamrzivač da se malo stegne margarin.
Braon fil: umutiti belanca u čvrst sneg, pa tek onda dodati šećer i mutiti i dalje da se šećer rastvori. Dodati mleveni keks i otopljenu čokoladu (otopiti na pari). Sjediniti da se čokolada razmeša po celoj smesi. Filovati naizmenično listove oblandi žutim i braon filom.
Nafilovane oblande ostavite da se prohlade, a zatim ih isecite po želji.