Prijatno

Oblande sa dva fila, mekane i hrskave: Sveže i po nekoliko dana! (RECEPT)

Savršen i neverovatno jednostavan recept
Recepti
18:30h Autor:
Oblande sa dva fila, mekane i hrskave: Sveže i po nekoliko dana! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 pakovanje oblandi
  • žuti fil:
  • 8 umanaca
  • 200 g šećera
  • 1 margarin
  • 5 vanilin šećera
  • braon fil:
  • 250 g mlevenog keksa
  • 3 štangle čokolade
  • 10 kašika šećera
  • 8 belanaca

Oblande sa dva fila obožavaće svi vaši ukućani. Jednostavno ih je spremiti, a oblande sa dva fila moći će da vam potraju i nekoliko dana.

Kada vam se gosti iznenada najave ili niste raspoloženi za kojekakve komplikovane recepte oblande su uvek pravi izbor za ukusan slatkiš. Mekane i hrskave u isto vreme. Kombinacija žutog i braon krema ostaviće sve bez teksta i, verujte nam na reč, tražiće vam još!

Priprema:

Žuti fil: žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa dodati omekšali margarin i vanilin šećer. Umućeno staviti 5 minuta u zamrzivač da se malo stegne margarin.

Braon fil: umutiti belanca u čvrst sneg, pa tek onda dodati šećer i mutiti i dalje da se šećer rastvori. Dodati mleveni keks i otopljenu čokoladu (otopiti na pari). Sjediniti da se čokolada razmeša po celoj smesi. Filovati naizmenično listove oblandi žutim i braon filom.

Nafilovane oblande ostavite da se prohlade, a zatim ih isecite po želji.

(opanak.rs)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs