Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.
Potrebni sastojci: Kilogram i po jagnjetine; 100 ml ulja; 400 ml belog vina; 500 ml vode; pola praziluka; 3 srednje glavice crnog luka; 1 glavica belog luka; 2 šargarepe; 1,2 kilograma krompira; so, aleva paprika, ruzmarin, peršun, biber.
Priprema: Jagnjetinu prvo dobro usolite a zatim je posložite u tepsiju. Zatim dodajte krompire (može i manje a cele), praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine pa sve lepo izmešajte.
Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač pa pecite.
Čimbur, vrhunski bosanski specijalitet: Slasni ručak od jagnjetine i jaja! (RECEPT)