Belo meso često je suvo i mnogima nije najomiljeniji izbor. Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost.
Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj.
Sastojci: Pola šoljice meda; Malo vode; kašičica mlevene crvene paprike; Dve supene kašičice jabukovog sirćeta; jedna i po kašičica soli; jedna kašičica crnog bibera.
Priprema:
Zagrijte rernu, pomešajte sastojke i stavite u rernu dok se smesa ne ugrije, odnosno, pojave se mehurići na površini.
Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i pobiberite i stavite na lim ili papir za pečenje.
Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom pre posluživanja.
Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!