Svi volimo mafine zbog njihove mekoće, savršene doze, punjenja ali i zbog toga što se izuzetno lako prave.
Recepti često variraju od sastojaka koje imate kod kuće. Naš omiljeni recept je onaj za slane mafine punjene kremastim sirom.
Sastojci: 1 i po šoljica mleka; 6 kašika rastopljenog maslaca (može i 3 kašike masti); 2 jaja; 1 i po šoljica belog brašna; 1 i po šoljica palente; 2 kašike praška za pecivo; 200 g sira po izboru (mi koristimo feta sir), susam.
Stari recept za najmekše uštipke: Uopšte ne upijaju ulje!
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veliku činiju izmešajte mleko, jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo, so i šećer. Ukoliko želite možete da dodate sir odmah, ali isto možete u svaki kalup za mafinu da naknadno stavite kockice sira.
Kada sve dobro izmeđajte stavite smesu u kalup za mafine, (ne zaboravite sir), pospite svaku mafinu sa susamom a zatim pecite ih 15 do 20 minuta.
Poslužite uz kefir, jogurt ili toplo mleko. Uživajte!
Savet plus: Osim sira u mafine možete da dodate i šunku, slaninicu ili suvo meso. Ukus je božanstven.
Tajni recept za špagete bolonjeze: Vrhunski kuvari ih ovako prave!