Recepti sa Stilom

Gurmanski batačići

U šerpicu stavite maslac, zagrejte ga i minut na njemu pržite izgnječen beli luk
Recepti
16:56h
Gurmanski batačići
Gurmanski batačići, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 15g maslaca
  • čen belog luka
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 125g sremskog sira
  • 4 kašike parmezana
  • 3 kašike prezla
  • 12 pileća bataka
  • bibera i soli po ukusu

Skinite sa šporeta, dodajte sremski sir, parmezan i peršun i sve dobro izmešajte. Pažljivo odvojte kožicu od šireg dela bataka do užeg. Posolite, pobiberite meso, a onda između kožice i mesa svakog bataka ubacite kašičicu fila sa svake strane. Poređajte meso u podmazan vatrostalni sud i pecite 45 minuta na temperaturi od 195 stepeni.

SavetS pikantnim batacima odlično se slaže dobro ohlađen beli burgundac

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs