Kultne napolitanke u detinjstvu su mnogima bile omiljena kupovna poslastica za koju se nije uvek imalo novca. Ali, naše snalažljive mame i tu su se s lakoćom snašle i pomoću samo nekoliko sastojaka "skinule" recept za oblande koji s velikom pažnjom čuvamo u kutiji s maminim savetima. Zato ukoliko ste se i sami zaželeli domaćih oblandi isprobajte recept koji će i vašoj deci ostati u nasleđe.
Priprema:
1. U lonac stavite puter, šećer i vodu i mešajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve mešajte dok ne dobijete glatki krem.
2. Pustite da se kratko ohladi, podelite krem na tri jednaka dela i mažite na gornju stranu oblande i nastavite dok ne potrošite krem i oblande. Na kraju oblande umotajte u masni papir, pa na njih stavite nešto teško kako bi se što bolje stegle.
3. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stegne zadnju oblandu možete da premažete čokoladnom glazurom.
Savet: Ako želite da pojačate ukus krema, nakon što ste ga skuvali dodajte malo soka sveže pomorandže ili par kapi ruma.
Čokoladni mafini bez šećera i brašna: Sočni, zdravi i ukusni kolači! (RECEPT)