1. Skuvajte 450 gr krompirau slanoj vodi, a ostatak sitno narendajte. Kuvani krompir izgnječite, a sirovi pomešajte sa skrobnim brašnom pa umešajte u kuvani, posolite i dobro izmešajte. Vlažnim rukama oblikujte 8-10 kuglica, piše Lisa.rs.

2. Luk sitno naseckajte, a kelj nasecite na šire rezance. Očistite šampinjonei po potrebi nasecite na manje komade. Stavite slanu vodu da provri u velikom loncu, a zatim smanjite vatru, pa ubacite kuglice i kuvajte 15-20 minuta.

3. Prodinstajte luk na malo ulja. Dodajte pečurke i keljpa nastavite dinstanje. Pošećerite i lagano karamelizujte.

4. Razredite sirćetom, sipajte pavlaku, ostavite da provri, pa kuvajte na laganoj vatri 5-10 minuta. Posolite i pobiberite. Ocedite knedle i poslužite ih sa povrćem i pečurkama.

Crne palačinke: Omiljena poslastica sa čokoladnim filom! (FOTO, RECEPT)

Na prvi zalogaj ćete se oduševiti kombinacijom ovih ukusa i pravićete ih često