1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.
2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.
3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 minuta. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
4. Za fil mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umutite mikserom.
5. Podelite na 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto uvijte u rolat.
6. Ohladite rolat i prelijte tamnom, pa prošarajte belom glazurom.
Najjeftiniji starinski kolač: Julišku obožavaju deca, ali i odrasli! (RECEPT)