Slasno

Piletina na drugačiji način: Aromatični ručak za uživanje!

Za ručak napravite piletinu, ali na malo drugačiji način. Svi će biti oduševljeni ovim jelom
Recepti
22:40h Autor:
Piletina na drugačiji način: Aromatični ručak za uživanje!
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 šnicle pilećeg belog mesa (grudi)
  • 4 kašike putera
  • 200 g šampinjona
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/4 šolje brašna
  • 2 kašike svežeg usitnjenog ruzmarina
  • šolja pilećeg bujona
  • 1/4 šolje belog vina
  • so i biber

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U manjem plehu, na ringli zagrejte 2 kašike putera. Dodajte iseckane pečurke, crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju, pa prebacite u činiju. Pomešajte brašno, ruzmarin, so i biber u posebnoj činiji. Preostao puter zagrejte u tiganju na srednjoj temperaturi dok se ne istopi.

Uvaljajte piletinu u mešavinu s brašnom i stavite u zagrejan puter. Pržite piletinu dok ne porumeni, pa prebacite u posudu s pečurkama. Preostalo brašno sipajte u tiganj da upije tečnost preostalu od prženja piletine. Postepeno u tiganj sipajte i pileći bujon i vino konstantno mešajući da se ne stvore grudvice. Pojačajte temperaturu.

Kada smesa u tiganju počne da struji sklonite je sa vatre, pa dodajte pečurke i piletinu i ravnomerno rasporedite po plehu. Zatim, pleh stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok se sos ne zgusne.

Gotovo jelo poslužite uz svežu salatu, krompir ili pirinač.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs