Rernu zagrejte na 200 stepeni. U manjem plehu, na ringli zagrejte 2 kašike putera. Dodajte iseckane pečurke, crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju, pa prebacite u činiju. Pomešajte brašno, ruzmarin, so i biber u posebnoj činiji. Preostao puter zagrejte u tiganju na srednjoj temperaturi dok se ne istopi.
Uvaljajte piletinu u mešavinu s brašnom i stavite u zagrejan puter. Pržite piletinu dok ne porumeni, pa prebacite u posudu s pečurkama. Preostalo brašno sipajte u tiganj da upije tečnost preostalu od prženja piletine. Postepeno u tiganj sipajte i pileći bujon i vino konstantno mešajući da se ne stvore grudvice. Pojačajte temperaturu.
Kada smesa u tiganju počne da struji sklonite je sa vatre, pa dodajte pečurke i piletinu i ravnomerno rasporedite po plehu. Zatim, pleh stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok se sos ne zgusne.
Gotovo jelo poslužite uz svežu salatu, krompir ili pirinač.