Neodoljivi zalogaji

Medene kocke

Što duže stoje, sve su lepše, a ovaj prefinjeni ukus ništa ne može da zameni
Recepti
04:32h Autor:
Medene kocke
Foto: Stil
  • 100 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • puna kašika masti (oko 30 g)
  • 1 jaje
  • 2 dobre kašike meda
  • 3 kašike mleka
  • 150 g šećera
  • 450 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 6-7 kašika griza
  • 200 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje

1. Mast dobro umutiti viljuškom, pa dodati jaje i umutiti zajedno. Presuti u šerpu, pa dodati mleko, med i šećer i kuvati uz neprestano mešanje, jer med lako zagori.

2. U skuvanu smesu dodati brašno, sjediniti, pa prebaciti na radnu površinu. Malo zamesiti, pa podeliti na tri jednaka dela. Rastanjiti i ispeći 3 kore na obrnutom plehu, obloženom pek papirom. Pecite nekoliko minuta, pazite da ne preterate - ako vam se kore prepeku, teško će se omekšati, pa će se teško seći.

3. Razmutite griz u malo mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, dodajte griz i kuvajte dok se ne zgusne. Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim grizom.

4. Podelite fil na tri dela, i slažite kora-fil-kora-fil-kora-fil, a preko poslednjeg sloja fila rasporedite otopljenu čokoladu.

Napomena: Može da se desi da 2-3 dana kolač bude tvrd (u zavisnosti od toga koliko ste pekli kore), ali ne brinite, omekšaće i postaće vaša omiljena poslastica!

Šampita! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs