Slatkiši od čokolade mnogima su omiljeni dezert, ali ovakva poslastica često je vrlo teška, zasićena i prepuna šećera i praznih kalorija.

Želite li da probate ekspresnu, laganu verziju popularne poslastice? Napravite dijetalni čokoladni kolač, čija kriška sadrži svega 200 kalorija.

Sastojci:

1. deo: 3/4 šolje brašna, 1 šolja smeđeg šećera, 2 pune kašike gorkog kakaa u prahu, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 3/4 kesice sode bikarbone.

2. deo: 1 jaje, pola šolje mleka, 2 kašike ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, pola šolje vode.

7 recepata za poslastice sa breskvama: Najukusnije letnje osveženje! (FOTO)

Priprema:

1. U činiju za mućenje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu). U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih u prvu masu i sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

2. Zagrejte pola šolje vode i, kada provri, dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.

3. Isecite tortu na 24 kockice i poslužite kada se ohladi. Možete je posuti sa čokoladom ili šećerom u prahu ili mlevenim lešnicima, preliti sa malo rastopljene čokolade za kuvanje ili je poslužiti sa voćem ili sladoledom.

Kore za pitu po bakinom receptu!

Kriška ove poslastice sadrži samo 200 kalorija, što je znatno manje u odnosu na standardne torte i kolače