1. Sameljite keks i pomešajte sa otopljenim maslacem, pa dodajte seckane lešnike. Smesu stavite u pleh ili kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stegne se.
2. Jabuke iseckajte na kockice i pospite s kašičicom šećera, dodajte malo limunovog soka i 2 dl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procedite i pretvorite u pire.
3. Pomešajte sve suve sastojke za krem (rogač, kokosovo i skrobno brašno, mlevene i seckane lešnike, šećer, so). Dodajte pire od jabuka i bademovo mleko i sedinite sa suvim sastojcima. Smesu sipajte u kalup u kom ste već napravili podlogu od keksa.
4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Kada je kolač pečen površina će izgledati kao hladan puding, a na dodir će biti mekana.
5. Nakon pečenja, kolač ohladite na sobnoj temperaturi, pa ubacite u frižider još sat vremena. Ako vam nije dovoljno sladak, prelijte ga sa malo meda ili javorovog sirupa.