1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa stavite u kalup za pečenje. Izbockajte viljuškom, pokrijte papirom za pečenje i opteretite pasuljem, piše Lisa.rs.
2. Pecite 20 minuta pa odstranite papir i pasulj te nastavite da pečete još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Za fil: u vatrostalnoj posudi penasto ulupajte jaja sa šećerom. U smesu prosejte brašno, šećer u prahu i so, dodajte aromu vanile pa sve pomešajte.
3. Kratko zakuvajte mleko s jogurtom pa sve umutite zajedno sa smesom s jajima. Stavite nad paru pa mešajte krem dok se ne zgusne. Na pari zatim rastopite čokoladu s rakijom, pa umutite u krem.
4. Premestite posudu u jednu veću ispunjenu hladnom vodom i ohladite. Sipajte krem na pečeno testo i ukrasite čokoladnim mrvicama ili punjenim dražejama.
Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)