Glavno jelo

Svinjski medaljoni u sosu od senfa

Meso preliveno pikantnim sosom od senfa poslužite uz krompire i salatu ili testenine
Recepti
14:04h Autor:
Svinjski medaljoni u sosu od senfa
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 600 g svinjskih fileta
  • veza šargarepe
  • 3 kašike ulja
  • so, biber
  • 300 ml supe od povrća
  • 200 ml suvog belog vina
  • 400 g trakaste testenine
  • 150 g kisele pavlake
  • 2 kašike senfa
  • pola veze peršuna

1. Meso oprati i prosušiti u kuhinjskoj krpi. Ukloniti žilice. Meso iseći na komade debljine 3 – 4 cm. Šargarepe očistiti i ukoso iseći na režnjeve. Rernu zagrejati na 60 stepeni.

2. U tiganju zagrejati 2 kašike ulja i na njemu propržiti meso sa svake strane po 3 – 4 minuta. Meso posoliti i pobiberiti. Izvaditi meso i ostaviti ga u toploj rerni. Preostalo ulje dodati ulju na kojem se pržilo meso, pa na njemu na vatri srednje jačine dinstati šargarepu oko 3 minuta. Posoliti i pobiberiti. Doliti supu i vino. Kuvati oko 8 minuta u poklopljenom tiganju.

3. Šargarepu procediti kroz cediljku, skupiti oceđenu tečnost. Ostaviti je na toplom mestu. Oceđenu tečnost sipati u tiganj. Umešati kiselu pavlaku, ostaviti da se sve kratko kuva, tako da nastane kremast sos.Po potrebi dodati malo gustina. Umešati senf i začiniti.

4. Peršun oprati, protresti i iseckati. Na tanjire po želji servirati skuvanu testeninu i šargarepu, a po želji možete dodati i malo pečuraka. Na svaki tanjir staviti po medaljone i preliti sosom. Posuti seckanim peršunom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs