Krompir salata je jedno od onih jela koje se uvek rado nalazi na trpezi – jednostavna, zasitna i prilagodljiva svakom obroku. Ova verzija je lagana, osvežavajuća i savršena kao prilog uz meso ili ribu, ali i kao samostalan obrok u toplim danima. Priprema se brzo, od nekoliko osnovnih sastojaka, a ukus je pun i prirodan.

Osnovne informacije

  • Vreme pripreme: oko 30 minuta
  • Težina pripreme: lako
  • Tip jela: salata / prilog
  • Broj porcija: 3–4

Sastojci

  • 500–700 g sitnog krompira
  • malo maslinovog ulja
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • mlevena slatka paprika po ukusu
  • 1/2 svežeg krastavca
  • 1 crveni luk
  • malo svežeg peršuna

Priprema

Krompir dobro operite i skuvajte u ljusci u blago posoljenoj vodi dok ne omekša.

Ocedite krompir, ostavite da se kratko prohladi, pa ga oljuštite i isecite na kolutove ili krupnije komade.

Dok je krompir još mlak, dodajte malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite i pospite mlevenom paprikom.

Krastavac operite i isecite na sitne kockice ili tanke kolutove, a crveni luk sitno naseckajte.

Dodajte povrće krompiru i sve pažljivo promešajte.

Na kraju pospite sitno seckanim peršunom i po potrebi još malo začinite.

Salatu možete poslužiti mlaku ili potpuno ohlađenu – podjednako je ukusna u obe varijante.

00:26
Brzi čokoladni kolač Izvor: instagram/fitwafflekitchen