Za sve one koji vode računa šta jedu i broje kalorije, donosimo 6 savršenih recepata za zdravu večeru ispod 512 kalorija:

Pica - tortilja

Potrebno je:

  • 1 velika integralna tortinja
  • 60 grama pilećih prsa
  • 40 grama mocarele
  • 15 grama pesto sosa
  • 50 grama čeri paradajza
  • malo tikvice

Priprema: 

  1. Na integralnu tortinju stavite pesto, zatim red pilećih prsa, zatim red mocarele, padajz i tikvice.
  2. Sve stavite u fritezu na vreo vazduh i zapecite 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa. 
pica-od-povrca.jpg
Foto: Printscreen Youtube

 Grčka tuna salata

Potrebno je:

  • 100 grama tunjevine u salamuri
  • 40 grama feta sira
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 1 paradajz
  • 1 krastavac
  • 50 grama tost hleba

Priprema: 

Iseckajte povrće, dodajte malo maslinovog ulja, feta sira i tunjevinu. Dodajte prepečen hleb.

Grčka salata u tanjiru sa feta sirom i maslinama
Foto: Shutterstock

 Kesadija sa ajvarom

Potrebno je: 

  • 2 tortilje
  • 100 grama pilećih prsa
  • 40 grama kačkavalja
  • 50 grama kukuruza
  • 1 kašika ajvara

Priprema: 

Namazati tortilje sa ajvarom, dodati kukuruz, pileća prsa i kačkavalj pa umotati.

2025-07-17 18_44_09-Savršeni Tortilja Pizza Zalogaji l Recept koji osvaja srca! - YouTube.jpg
Foto: Printscreen Youtube/ Kulinado

 Burger tortilja

  • 1 velika tortilja
  • 100 grama junećeg buta
  • 1 list kačkavalja
  • kiseli krastavčić
  • 10 grama majoneza
  • 10 grama senfa

Priprema: 

Na tortilju namazati senf i majonez, iseckati dinstanu junetinu pa dodati kisele krastavčiće i list kačkavalja. Podgrejati u mikrotalasnoj i poslužiti. 

tortilja.jpg
Foto: Shutterstock

 Mediteranska tortilja

Potrebno je: 

  • 1 velika tortilja
  • 90 grama pilećeg filea
  • 30 grama fete
  • 40 grama paradajza
  • 10 grama maslina
  • malo maslinovog ulja.

Priprema: 

Tortilju premazati sa maslinovim uljem. Dodati pileći file, fetu, paradajz i masline. 

profimedia0194384365.jpg
Foto: Profimedia

 Kineska junetina

Priprema: 

  • 120 grama mlevene junetine
  • 60 grama kuvanog pirinča
  • 100 grama povrća po izboru
  • 1 kašičica maslinovog  ulja

Priprema:

  1. Mlevenu junetinu prodinstati na luku i rendanoj šargarepi. 
  2. Dodati začine po ukusu. 
  3. Dodati pirinač i poslužiti
66983.jpg
Foto: Printscreen/Youtube/KAZAN