Sastojci:

  • 2 veće paprike (crvena i zelena)
  • 1 krastavac
  • 1 veći crveni luk
  • 4 veća ili 6 manjih paradajza
  • crne masline (količina po izboru)
  • oko 100g fete
  • suvi origano za posipanje
  • maslinovo ulje
  • so
grcka-salata.jpg
Foto: Thinkstock

  Priprema:

Narežite luk na tanke kolutove, pa paprike iseckajte na krupnije prutiće, isecite krastavac na kocke, a paradajz na krupnije komade ili kocke.

U većoj činiji, izmešajte naseckano povrće, posolite i prelijte maslinovim uljem. Izmiješajte i dodajte masline.

Prespite sve u činiju u kojoj ćete poslužiti salatu. Na vrh stavite jedan veliki komad sira ili ga prethodno iseckajte na krupne kocke. Pospite sušenim origanom i prelijte maslinovim uljem.

Možete je služiti kao prilog ili salatu, ali i kao laganu letnju večeru uz prepečen hleb!

Prijatno!