Sastojci:
- 2 veće paprike (crvena i zelena)
- 1 krastavac
- 1 veći crveni luk
- 4 veća ili 6 manjih paradajza
- crne masline (količina po izboru)
- oko 100g fete
- suvi origano za posipanje
- maslinovo ulje
- so
Foto: Thinkstock
Priprema:
Narežite luk na tanke kolutove, pa paprike iseckajte na krupnije prutiće, isecite krastavac na kocke, a paradajz na krupnije komade ili kocke.
U većoj činiji, izmešajte naseckano povrće, posolite i prelijte maslinovim uljem. Izmiješajte i dodajte masline.
Prespite sve u činiju u kojoj ćete poslužiti salatu. Na vrh stavite jedan veliki komad sira ili ga prethodno iseckajte na krupne kocke. Pospite sušenim origanom i prelijte maslinovim uljem.
Možete je služiti kao prilog ili salatu, ali i kao laganu letnju večeru uz prepečen hleb!
Prijatno!
Budi deo Stil zajednice.
