Sastojci za testo: 

  • 850 gr. brašna
  • 10 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 žumance
  • 50 ml ulja
  • Sok od jedne narandže
  • 30 gr kvasca
  • Kora od 1 limuna
  • Voda po potrebi oko 250 ml.

Nadev:

  • 100 gr. suvog grožđa
  • 100 gr. brusnice
  • 150 gr. suve kajsije
  • Kora od jedne narandže
  • Sok od jedne narandže

Za premazivanje:

  • 200 gr. otopljenog putera ili margarin
  • 1 žumance za premazivanje pre pečenja

Priprema: Umesiti testo, ostaviti da nadođe oko pola sata. Zatim ravijte testo pa ga premažite sa iseckanim voćem i sokom od pomorandže. Urolati, iseći pa složiti u kalup za kuglof. Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta, onda smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite još 40 minuta. Preliti sa glazurom od umućenih 100 grama šećera i 3 kašike limunovog soka.