Mesna štrula je specijalitet koji prija organizmu kao topao zagrljaj. Uz ukusne pečurake i kremastu strukturu švajcarskog sira, ovo klasično jelo se pretvara u nešto zaista posebno.

Sastojci:

  • 500 gr mlevene govedine
  • 250 gr mlevene svinjetine
  • 1 šolja pečuraka, sitno iseckanih
  • 1 mali crni luk, sitno isečen na kockice
  • 1 šolja seckanog švajcarskog sira
  • sveže začinsko bilje kao što je ruzmarin
shutterstock-345499955.jpg
Foto: Shutterstock

  Koraci kuvanja:

1. Zagrejte rernu

Prvo zagrejte rernu na 175 ° C. Ovo je ključ za obezbeđivanje da se vaša mesna štrudla ravnomerno kuva i da spolja postane predivno zlatno smeđa.

2. Pripremite svoje sastojke

Dok se rerna zagreva, sakupite sve sastojke. Luk i pečurke sitno iseckati; ovo će im pomoći da se dobro uklope u mešavinu mesa.

3. Pomešajte meso

U velikoj činiji pomešajte mlevenu govedinu i mlevenu svinjetinu. Korišćenje ruku je najbolji način za mešanje.

4. Dodajte povrće

Zatim ubacite seckane pečurke i luk na kockice. Povrće ne samo da daje ukus već i vlažnost, što je neophodno za sočnu mesnu štrudlu.

5. Sir

Vreme je da pospite  iseckani švajcarski sir. Nikada ne možete imati previše sira, zar ne? To jelu daje tako divnu kremastost

shutterstock-59490394.jpg
Foto: Shutterstock

  6. Začini

Sada dodajte malo soli, bibera i pospite beli luk u prahu ako želite. Zapamtite, začin je ključan! Objedinjuje sve ukuse.

7. Dobro promešajte

Rukama izmešajte sve dok se ne sjedini. Želite da osigurate da su sir, meso i povrće dobro raspoređeni.

8. Oblikujte veknu

Zatim oblikujte smesu u veknu. Stavite ga u posudu za pečenje ili na obložen pleh. Ne brinite previše o savršenstvu; to je rustični šarm koji ga čini posebnim!

9. Pecite do savršenstva

Stavite mesnu štrudlu u rernu i pecite oko 1 sat. Znaćete da je spremna kada dostigne unutrašnju temperaturu od 70°C, a vrh je lep i zapečen.

10. Vreme odmora

Kada je gotovo, ostavite da odstoji oko 10 minuta pre sečenja. Ovo pomaže da se zadrže sokovi, čineći još ukusniju mesnu štrudlu.

shutterstock-139450979.jpg
Foto: Shutterstock

11. Poslužite

Na kraju ga isecite i poslužite toplo. Možete dodati još malo iseckanog švajcarca na vrh, ostavljajući da se rastopi neposredno pre serviranja.

Prijatno!