Ovaj hleb se priprema tako što se prvo kratko kuva, pa se tek onda peče i zato ima posebnu draž, obavezno ga isprobajte.

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašik ulja
  • 700 g brašna
  • crni i beli susam
capture.jpg
Foto: youtube printsreen

  Priprema:

  1. U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da se aktivira. Zatim sipajte ulje, šećer i brašno. Sve dobro sjedinite i umesite testo.
  2. Pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite na toplom nekih 40 minuta da nadođe.
  3. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo ga pospite brašnom, pa ga kratko premesite.
  4. Podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Poređajte na dasku ili pleh, pokrijte i ostavite da odstoje još 20 minuta.
  5. U šerpu sipajte vodu, pa je zagrejte i ubacite po dva hleba. Kratko kuvajte, pa hleb poređajte na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu.
  6. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.