Probajte da im kažete ne

5 najukusnijih novogodišnjih jelki: Recepti kojima ćete obradovati najdraže! (FOTO)

Na vrlo jednostavan način možete učiniti da parčići torte dobiju oblik prazničnog drveta, a kada ukrašavate mafine, vodite se parolom što više to bolje
Recepti
23:32h Autor:
5 najukusnijih novogodišnjih jelki: Recepti kojima ćete obradovati najdraže! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Da bi vaša trpeza ove godine bila jedinstvena i neodoljiva, potrebno je samo malo vašeg slobodnog vremena.

Zaboravite na standardne poslastice i pripremite pravo hedonističko zadovoljstvo za vaše ukućane, goste i vas.

Jestivi poklončići i ukrasi - 3 recepta za medenjake i mnogo načina da ih iskoristite! Više saznajte OVDE.

Da li će to biti neodoljivi mafini, omiljena torta, puslice koje se tope u ustima ili voćna poslastica, na vama je da odlučite, a mi vam nudimo 5 kreativnih ideja za slatkiše u obliku novogodišnje jelke, koji će svakoga opčiniti kako izgledom, tako i ukusom!

OVDE pogledajte tradicionalnu jelku Dolče i Gabane - Detinjstvo i tradicija svih zemalja na jednom drvetu!

1. Neodoljiva torta

Napravite omiljenu, laganu tortu po važem izboru, ali je napravite okruglu. Secite trouglove, obrežite krajeve, a u sredinu stavite čokoladni štapić, tako da svako parče izgleda kao mala jelka. Svako parče ukrasite sa malo šlaga u zelenoj boji i šarenim bombonicama, kako bi se dobio izgled ukrašenog prazničnog drveta.

2. Praznični mafini

Umesite testo za omiljene slatke mafine i ispecite. U duhu praznika, stavite ih u cvene korpice. Umutite belanca sa šećerom i malo limunovog soka, nanesite na kolačiće, pa zapecite nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi, a u međuvremenu umutite šlag, dodajte zelenu prehrambenu boju i špricem napravite oblik jelke kao na fotografiji. Ukrasite sa malo sitnih bombonica i jestivom zvezdicom na vrhu i svi vaši gosti biće oduševljeni.

OVDE preuzmite 10 neodoljivih recepata za slane mafine - Oduševiće vas!

3. Voćna jelka

Pomešajte 300 gr mlevenog keksa sa sokom od pomorandže, taman toliko da smesa bude jednolična i laka za oblikovanje. Od smese formirajte oblik veće jelke, pa pripremite fil - 300 ml mleka stavite da provri, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutite 8 kašika šećera i 9 kašika brašna. Kada provri, umešajte smesu sa brašnom i šećerom i kuvajte 1-2 minuta. Umutite 250 gr putera sa 2 kašike šećera u prahu i dodajte ohlađenom filu, pa dobro sjedinite mikserom.

OVDE preuzmite recept za super lek pomoću kojeg ćete reći zbogom bolestima - Od skromnog voća i povrća!

Nafilujte koru, pazite da torta zadrži oblik jelke, a zatim iseckajte kivi na tanke parčiće. Poređajte preko fila, a zatim dodajte i nekoliko ribizli, koje će izgledati kao ukrasi. Uživajte!

4. Puslica jelka

Umutite dva belanca sa 150 gr šećera i kašičicom limunovog soka, Penasto umutiti belanca, a šećer dodavati postepeno. Kada se dobije čvrst sneg, dodati limunov sok i još malo mutiti. Dodati prehrambenu zelenu boju i špricem formirati jelke. Sušiti u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni. Kada je pečeno posuti sa malo prah šećera da se dobije izgled napadalog snega, a na vrh staviti čokoladnu zvezdicu - otopite čokoladu sa malo putera tako da dobijete gustu smesu, špricem formirajte oblike na aluminijumskoj foliji, pa ohladite u frižideru. Kada se ohladi odvojite nožem od folije i dekorišite simpatične jelkice.

Obogatite posnu trpezu - 5 malo drugačijih recepata za ukusna i dekorativna predjela preuzmite OVDE.

5. Novogodišnji kapkejk

Probajte ovaj neodoljivi kolač u varijanti sa vanilom: Potrebno vam je 200 gr šećera, 100 gr putera, 2 jajeta, 2 kašičice ekstrakta vanile, 200 gr brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 130 ml mleka.

Testo: Umutite jaja i puter, pa dodajte jaja jedno po jedno, a na kraju i ekstrakt vanile. U posebnoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo i polako dodajte mleko. Mešajte dok smesa ne dobijete glatko testo, a zatim pomešajte sa smesom od jaja. Sipajte u kalupe i pecite 20-ak minuta na 180 stepeni.

OVDE pogledajte kapkejk zbog kog ćete prekršiti svaku dijetu - Zadovoljstvo za sva čula!

Fil: Umutite 150 gr putera, pa dodajte 140 gr šećera i dobro sjedinite. Dodajte još 140 g šećrea, kašiku mleka i dobro umutite. Ako vam se čini previše gusto, dodajte još kašiku mleka. Špricem nanesite fil na svaki mafini - idite u visinu koliko želite, a preko špricem nanosite šlag u zelenoj boji.

Kada je reč o visini, opet je što više to bolje, a kada završite sa formiranjem jelke, ukrasite bombonicama i jestivom zvezdom na vrhu.

A kako da napravite neodoljivu pahuljicu od papira, pogledajte OVDE - Jednostavnije nego što mislite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs