Deca najviše vole parizer, a roditelji ga izbegavaju: Evo kako da spremite domaću i zdravu alternativu idealnu za večeru

Evo kako da napravite domaći zdravi parizer u kome će uživati cela porodica, savršen je za doručak ili večeru

Recepti
Deca najviše vole parizer, a roditelji ga izbegavaju: Evo kako da spremite domaću i zdravu alternativu idealnu za večeru
Foto: Printscreen Insatgram

I mi smo kao deca voleli parizer, pa nam je jasno zašto ga mališani traže, al znamo i koliko on nije zdrav i nikada nismo zapravo sigurni od čega se pravi. Zato uz ovaj jednostavan recept znamo od čega je napravljen, te je užitak zagarantovan.

Sastojci:

Priprema:

Skuvati 300 gr piletine sa dve manje šargarepe, pola glavice crnog luka i dva čena belog luka. Začiniti po želji.

Kada je sve kuvano, stavljamo u blender, sa malo soka od cvekle, ko ne voli i ne mora da dodaje cveklu, zatim rastvorimo jedan želatin sa malo vodice u kome se meso i povrće kuvalo.

Izblendiramo, sipamo u “kalup” napravljen od flaše, zatvorimo streč folijom pa ostavimo de se dobro ohladi. Može i da prenoći u frižideru. Kada se stegne izvaditi ga iz kalupa, iseckati i degustirati. Prijatno! Takođe od ostatka vode u kojoj se sve skuvalo, možemo napraviti supu, dodati rezance ili knedle i gotov je i ručak i večera u isto vreme.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs