I mi smo kao deca voleli parizer, pa nam je jasno zašto ga mališani traže, al znamo i koliko on nije zdrav i nikada nismo zapravo sigurni od čega se pravi. Zato uz ovaj jednostavan recept znamo od čega je napravljen, te je užitak zagarantovan.
Sastojci:
- 300gr piletine
- 2 manje šargarepe
- pola glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- malp soka od cvekle
- 1 želatin
Priprema:
Skuvati 300 gr piletine sa dve manje šargarepe, pola glavice crnog luka i dva čena belog luka. Začiniti po želji.
Kada je sve kuvano, stavljamo u blender, sa malo soka od cvekle, ko ne voli i ne mora da dodaje cveklu, zatim rastvorimo jedan želatin sa malo vodice u kome se meso i povrće kuvalo.
Izblendiramo, sipamo u “kalup” napravljen od flaše, zatvorimo streč folijom pa ostavimo de se dobro ohladi. Može i da prenoći u frižideru. Kada se stegne izvaditi ga iz kalupa, iseckati i degustirati. Prijatno! Takođe od ostatka vode u kojoj se sve skuvalo, možemo napraviti supu, dodati rezance ili knedle i gotov je i ručak i večera u isto vreme.
Bonus video: