Sastojci:
- pakovanje gotovih kora za krempitu
Vanil krem
- 6 jaja
- 300 gr šećera
- 3 vanil šećera
- 250 gr gustina
- 1,5 l mleka
- 1 kašičica vanila ekstrata
- 50 gr putera
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr putera
još je potrebno:
- 300 ml slatke pavlake
Fil od višanja:
- 400 gr. smrznutih višanja
- 100 gr. šećera
- 50 gr. gustina
- 100 ml. vode za posipanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema: Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin. Zatim u mleku skuvajte žumanca sa gustinom. Kada se prohladi dodajte puter i slatku pavlaku.
Umutite slatku pavlaku i ostavite je da dostoji.
Zatim skuvajte fil od višanja sa šećerom i gustinom i malo vode. Kada i on postane kremast ostavite ga da se ohladi.
Ređajte krempitu tako što ćete staviti koricu za krempitu, pa žuti fil, pa fil od višnje pa opet žuti fil i na kraju koricu.
Detaljno uputstvo pogledajte ovde: