Sastojci:
- lisnato testo (1 pakovanje zamrznutog - 500 gr. ili dva pakovanja svežeg)
- 10 jaja
- 1,5 l mleka
- 150 gr. gustina
- 350 - 400 gr. šećera
- 30 gr. vanilin šećera ili 2 kašike arome od vanile
- 30 gr. želatina (čaša vode)
- ako volite malo limunove korice
Priprema: Lisnato testo isecite na kocke i ispecite u rerni. Odvojite žumanca od belanaca pa u žumanca stavite šećer i vanil šećer i skrob ili gustin i umutite. Kada mleko provri skolonite ga s ringle pa u njega umešajte žumanca sa gustinom. Stavite na ringlu pa kuvajte dok se ne zgusne. Kada se smesa prohladi u nju umešajte želatin koji ste rastopili u vodi 10 minuta ranije. Zatim umutite belanca i dodajte ih u fil od žumanca i samo složite vašu krempitu.
(Šerpica)