Sastojci za biskvit:
- 7 jaja
- 10 kašika šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 4 kašike ulja
- 8 kašika soka od višnje
- 10 kašika brašna
- 3 kašike kakao
- 1/2 praška za pecivo
Fil od višnje:
- 800g. očišćenih višanja
- 10 kašika šećera
- 1 puding od jagode ili 4 kašike gustina
- 500ml slatke pavlake
- 250ml slatke pavlake za dekoraciju.
Priprema: Umutiti odvojeno belance od žumanaca. U belance dodati šećer i vanil šećer pa umutiti šam. Dodati žumanca i kada se umuti smesa dodati ulje, sok od višnje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjediniti pa peći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Dok se biskvit peče, napravite fil. Iscedite sok od višanja i ostavite ga sa strane. U višnje stavite šećer pa ih sve stavite na ringlu da proključaju. Kada proključaju dodajte im puding koji ste razmutili u soku od višanja. Kada se skuva sklonite sa strane.
Dobijeni biskvit isecite na 3 dela. Potom svaki deo premažite vrelim filom od višnje. Na tacnu stavite jedan biskvit sa višnjama preko, pa namažite obilno umućenom slatkom pavlakom i složite drugi biskvit sa višnjama, stavite fil od slatke pavlake pa dodajte treći biskvit i sve ukrasite sa slatkom pavlakom.