Evo kako da pravilno skuvate jaja tako da ispadnu najukusnija: Ključ se krije u ove 2 metode

Donosimo vam 2 načina kako da skuvate jaja, tako da ispadnu najukusnija.

Recepti
Evo kako da pravilno skuvate jaja tako da ispadnu najukusnija: Ključ se krije u ove 2 metode
Foto: Shutterstock

Verovatno ste čuli bezbroj saveta o tome kako najbolje skuvati jaja – jedan od najčešćih je da ih ostavite da ključa pet minuta u vodi, a zatim sklonite sa šporeta. Međutim, to često rezultira situacijom u kojoj je belance kuvano, dok je žumance ostalo sirovo. Ako želite savršeno skuvano jaje sa mekano kuvanim žumancetom, postoji bolji način.

Meri Frensis Kenedi Fišer, jedna od najpoznatijih američkih kuvarica, otkrila je dve pouzdane metode za pripremu savršeno kuvanih jaja. U svojim knjigama, koje su postale pravi vodiči za kulinarske trikove, ona daje savete koji garantuju da ćete svaki put imati savršeno jaje.

Napuklo jaje, Kuvana jaja, Ljuštenje jaja
foto: Shutterstock

Prva metoda je jednostavna, ali zahteva pažljivo praćenje koraka. Pre nego što stavite jaja u vodu, prelijte ih hladnom vodom, a tek potom stavite u ključalu vodu. Ringle treba da rade na srednjoj jačini, i tada možete ostaviti jaja da se kuvaju onoliko dugo koliko želite, u zavisnosti od toga kako volite žumance. Iako možda zvuči kao da će kuvanje trajati duže, ovaj metod je zapravo jednako brz kao i klasično kuvanje u ključaloj vodi.

Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja, a zatim brzo zagrevanje vode. Kada voda proključa, jaja su kuvana i spremna za posluženje. Ova tehnika je brza i pouzdana, ali sa sobom nosi jedan mali izazov.

kuvana jaja, Vaskršnja Jaja, barena jaja
foto: Shutterstock

Iako oba načina garantuju savršeno kuvana jaja, Meri Frensis Kenedi Fišer napominje da može biti nešto teže oljuštiti ljusku. Bez obzira na to, oni koji su isprobali ove metode tvrde da su jaja izuzetno ukusna, što ih čini vrednim truda, prenosi "N1 BiH".

Dakle, sledeći put kada poželite da skuvate jaja na savršen način, setite se ovih jednostavnih, ali efikasnih trikova, i uživajte u savršenom doručku.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs