Dubai čokolada preko noći postala je planetarno popularna, a ukusom je osvojila doslovno ceo svet! Naime, kada je poslastičarnica "The Fix" objavila ovu poslasticu sa kremom od pistaća, kojoj kadaif daje posebnu hrskavost, mnogi si proglasili najlepšom koju su do sada probali, a mi vam donosimo provereno dobar recept!
Sastojci:
- 400 g čokolade po izboru (može biti tamna ili mlečna)
- 30 g maslaca
- 150 g kadaifa
- 200 g krema od pistaća
Za početak otopite čokoladu i rasporedite je po kalupu u kojem ćete praviti čokoladu (to može biti silikonski kalup, a ako ga nemate, poslužit će i, na primer, onaj za hleb) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Premažite kalup čokoladom, a nikako nemojte zaboraviti premazati i ivice.
Potom usitnite kadaif, otopite maslac i dodajte mu iseckan kadaif, pa ga pecite dok lagano ne porumeni i ne postane hrskav.
U drugoj posudi lagano zagrijte krem od pistaća i pomešajte s kadaifom. Dobijenu smesu sipajte u kalup, preko čokolade. Nakon toga, odozgo prelite sa ostatkom rastopljene čokolade.
Ostavite u frižideru da se dobro stegne i spremna je za degustaciju.
Naime, kako ni influenserka Ivona Aleksić nije odolela ovogj čokoladi, ona joj je poslužila kao inspiracija za savršen Dubai cheesecake
Recept za Dubai cheesecake
Šta vam je potrebno od sastojaka i kako se pravi?
Kora:
- 300 gr mlevenog keksa
- 4 kašike mleka
- 125 gr putera
Puter otopiti, sve sastojke pomešati i utisnuti u kalup.
Pistać-fil:
- 200 gr kadaifa
- Pistać-krem (dve teglice od 190 gr)
- Tahin, jedna kašika
Sjedinite sve sastojke i stavite preko kore od keksa.
Beli fil:
- 500 gr maskarpone sir
- a 40 gr šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Pomešajte sve sastojke i dobro umutite mikserom i stavite ga preko fila od pistaća i kadaifa-
Glazura:
- 200 gr čokolade po želji
- 100 ml slatke pavlake
Sve zajedno istopiti i preliti preko kolača. Kada se ohladi dekorisati po želji.