Bez paljenja rerne

Letnja torta: Kad temperatura "upeče", napravite ovaj osvežavajući desert

Možete da koristite borovnice, maline, breskve ili kajsije

Recepti
Autor:
Letnja torta: Kad temperatura "upeče", napravite ovaj osvežavajući desert
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 5 čaša kisele pavlake

* 250 g šećera u prahu

* 2 kesice šlaga

* 300 g piškota

* sezonsko voće

Kolač od bananad jagoda i piskota
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kiselu pavlaku penasto umutite sa šećerom u prahu, pa je zatim sjedinite sa šlagom koji ste prethodno umutili.

2. Okrugli kalup za tortu ili šerpu obložite plastičnom folijom, pa na dno stavite trećinu mase od pavlake. Prekrijte je piškotama, na to sipajte voće po izboru, zatim opet pavlaku, pa piškote i voće, sve dok se sav materijal ne potroši.

3. Gotovu tortu stavite u zamrzivač na dva sata, pa je premestite u frižider. Pre serviranja tortu ukrasite po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs