Evo kako Nemci prave kupus salatu: Ukus je pravi hit, nećete moći da prestanete da je jedete

Kupus salata je omiljeni dodatak pečenju ili roštilju u Srbiji, a i Nemci obožavaju da je jedu uz domaće kobasice

Recepti
Evo kako Nemci prave kupus salatu: Ukus je pravi hit, nećete moći da prestanete da je jedete
Foto: Shutterstock

Evo kako se pravi kupus salata na nemački način:

  • 900 g svežeg zelenog kupusa
  • 70 ml temeljca od povrća
  • 4 kašike belog sirćeta
  • 3 male kašičice šećera
  • 2 kašika ulja
  • 2 malih kašičica soli
  • 2 malih kašičica kima
  • 1 glavica crnog luka
  • biber po želji

Priprema:

Operite kupus, očistite ga i isecite na tanke tračice. Kupus začinite sa solju i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama tako da iscedite iz njega višak tečnosti. Tako oceđenom kupusu dodajte sitno seckan crni luk.

U posebnoj činiji izmešajte temeljac, ulje, sirće i semenke kima. Prelijte preko kupusa, izmešajte i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs