Nemačka

Savremeni nomad: Devojka otkazala stan i živi u vozu! (FOTO)

Otkazala je stan i kupila godišnju kartu za voz i sada putuje gde joj je volja i živi svoj život iz snova
Zanimljivosti
09:34h
Savremeni nomad: Devojka otkazala stan i živi u vozu! (FOTO)
Foto: Prinscreen / Facebook Leonie Müller

Leonie Muler je otkazala zakup stana pre nekoliko meseci i sada provodi mnogo sati svake sedmice putujući vozom. Njen nekonvencionalni način života dospeo je u medije ne samo u Nemačkoj, već i u inostranstvu.

Njoj se ova odluka činila savršeno logičnom: Leonie Muler, 23-godišnja studentkinja medija na univerzitetu u Tibingenu na jugu Nemačke, otkazala je zakup stana u Štutgartu 1. maja ove godine.

Zamijenila ga je za jednogodišnju kartu za voz koja joj omogućava da putuje bilo kojim vozom u Nemačkoj.

Uspeh nije da nikad ne padneš, već da svaki put znaš da ustaneš: 10 moćnih saveta Konfučija!

"Sve je počelo svađom sa vlasnikom stana u kojem sam živela," rekla je Muler za Vašington Post. "Istog trenutka sam odlučila da ne želim više tu da stanujem – a onda sam shvatila: Zapravo, ne želim više nigde da stanujem."

Sadašnje rešenje joj se čini praktičnijim. Studirala je u Tibingenu u južnoj Nemačkoj, a redovno je posećivala svog momka u Kelnu, majku u Berlinu i baku u zapadnonemačkom gadu Bilefeldu. Ionako je često putovala. Putnik po danu Muler pređe između 1,200 i 2,000 kilometara svake sedmice.

Ko vam se javlja u snu: Duh divlje životinje određuje vaš životni put!

Prinscreen / Facebook Leonie Müller
Prinscreen / Facebook Leonie Müller

Kaže da najviše putuje na relaciji Tibingen-Keln. Međugradski vozovi u Nemačkoj su većinom brzi i udobni. Međutim, izbegava da spava u vozu. Obično prespava kod momka, prijatelja ili rodbine. Ali, kako dodaje u svom blogu, planira i poneko noćenje u hotelu.

" Voz joj uglavnom služi kao mesto za odmor, čitanje i spremanje ispita. Njena najvažnija kupovina ove godine bile su slušalice za zvučnu izolaciju, koje joj omogućavaju da radi u miru. Ruksak sa nešto odeće i toaletnim priborom uvek nosi sa sobom, kao i svoj tablet kompjuter i hrpu papira za fakultet. Ostatak njene odeće raspoređen je po stanovima ljudi kod kojih redovno odseda. Eksperiment iz načina života Muler u svom blogu dokumentuje svoje iskustvo modernog nomada. To će biti jedan deo njenog diplomskog rada. Ali sada, na letnjem raspustu, zauzeta je i sve većom pažnjom medija koju dobija.

Nekog plaćaju da ovo radi: Najčudniji poslovi na svetu!

"Planirala sam da idem u nekoliko nemačkih gradova sledeće sedmice, ali pošto je interesovanje medija trenutno veliko, verovatno ću ostati u Kelnu i pokušati odgovoriti svima i sve organizovati", navela je Muler.

"Imaću nekoliko intervjua za radio i TV i držaću radionicu za školsku decu – ali to će biti moguće samo ako mi se glas vrati do tada, pošto se trenutno borim sa prehladom," dodala je. Kada završi sav posao, ponovo će uskočiti u voz. Pre početka sledećeg semestra u oktobru, može iskoristiti godišnju kartu da poseti mesta u koja inače ne ide.

"Sledeći je verovatno Hamburg", napisala je u poruci na Fejsbuku. Ali pošto može da se vozi bilo kojim vozom, ima slobodu da se predomisli u svako doba.

Mudrac otkrio tajnu: Šta da uradite da pronađete ljubav svog života!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs