Ovaj na prvi pogled neobičan spoj ukusa će vas osvojiti na prvi zalogaj. Hrskave kore u kombinaciji sa kremistim bri sirom i daškom slatkoće koje daju kruške je iskustvo koje morate da okusite.
Sastojci:
- kore za pitu
- bri sir
- kruške
- grčki jogurt
- jaja
- bademi seckani na listiće
- mleko
Priprema:
Pleh ili vatrostalnu činiju, u zavisnosti od toga gde ćete peći vašu pitu, najpre premažite puterom. Onda poređajte kore u "harmonika" stilu, jednu do druge, dok ne popunite ceo pleh. Sada isecite bri sir na dugačke i tanke trake pa ga ugurajte između napora na korama, sa kruškama uradite isto to kada ih isečete na isti način. Nakon toga umutite 2 jaja sa dve kašike grčkog jogurta i malo mleka, pa prelijte preko pite.
Pospite sve sa bademima i stavite u rernu da se peče. Kada porumeni, vaša pita je gotova i možete je preliti sa medom pa poslužiti uz čaj, kafu ili možda šampanjac, zavisi od prilike i doba dana. Prijatno!
Bonus video: