Spoj hrskavog lisnatog testa, banana, karamele i ledene vanile je pravo otkrovenje. Banana tart se pravi brzo i lako, tako da kada dobijete iznenadne goste znamo čime ćete ih poslužiti.
Sastojci:
- lisnato testo
- banane
- puter
- šećer
- cimet
- vanilin šećer
- sladoled od vanile
Priprema:
Pleh u kojem ćete peći tart premažite puterom, a zatim iskrojite lisnato testo po dimenzijama pleha i izbockajte ga viljuškom ( ukoliko je zamrznuto, prethodno ga odmrznite).
U tiganju istopite puter, šećer, vanilin šećer i cimet tako da dobijete karamel pa u njega ubacite banane isečene u veće komade oblikovane tako da popune pleh. Kada banane budu prekrivene karamelom prebavite ih u puterom premazan pleh i prelite ostatkom karamele, pa sve to prekrijte lisnatim testom i stavite u rernu da se peče.
Gotov tart izvadute iz pleha tako što ćete ga okrenuti i poslužite sa sladoledom od vanile na vrhu. Prijatno!
Bonus video: