Glavni sastojak ovog kolača je pogodićete LIMUN. Obavezno korisite provereni, neprskani limun. Ako niste sigurni, potopite ga u mešavinu vode i soli (može i soda bikarbona) i ostavite nekoliko sati.
SASTOJCI:
Podloga:
- 300 g mlevene Plazme
- 130 g otopljenog maslaca
- oko 1 dl mleka
Krem:
- 3 žumanjka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 120 g šećera
- sok od 2 limuna
- rendana korica neprskanog limuna
- 100 g maslaca
PRIPREMA:
- Podloga:
Sve sastojke sjediniti, pa umesiti i smesu utisnuti u kalup za tart prethodno premazan maslacem. Hladiti u frižideru dok se priprema krema.
- Krem:
Žumance, jaja, šećer i so umutiti mikserom. Dodati sok od limuna te rendanu koricu limuna. Kuvati uz stalno mešanje oko 15 minuta dok smesa ne postane gusta. Skloniti s vatre, dodati maslac izrezan na kockice i mešati dok se ne otopi.
Na kraju krem preliti preko podloge od keksa, hladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru još nekoliko sati. Ukrasiti po želji. Prijatno!
Bonus video: