Uskrs je vreme kad je sto pun raznih đakonija, a nakon njega obično ostane poneko kuvano jaje koje treba da se čuva u frižideru i iskoristi za dva, najduže tri dana. Od njih se može napraviti zanimljiv doručak koji posebno obradovati decu koja, zajedno s mamom, mogu da učestvuju u njegovoj pripremi. Donosimo vam tri zanimljiva predloga...
Pilići u gnezdu
Napraviti kuglice od sira i uvaljati ih u izrendana žumanca. Od bibera napraviti oči, a od sveže crvene paprike krestu i kljun. U međuvremenu u slanoj vodi skuvati špagete, ohladiti ih i od njih formirati onoliko gnezda koliko ima pilića. Sve ukrasiti strukom peršuna.
Mišići od rotkvica i jaja
Tvrdo skuvajte jaja, presecite ih napola, pa ih položite na tanjir na koji ste prethodno stavili opran list zelene salate. Rotkvice očistite i dobro ih operite, pa ih isecite na krugove koje ćete pažljivo zabosti u jaja na mesto ušiju. Od bibera napravite uši, a od stabljike svežeg peršuna brkove.
Pegave pečurkice
Skuvajte jaja i ravno im odsecite vrh tako da, kada ih okrenete i položite na tanjir, stoje ravno. Manji paradajz presecite napola, malo ga izdubite i svaku polovinu stavite na jaje i tačkasto ukrasite majonezom.