Napravite ovo zajedno s klincima

PRAZNIČNA RADOST ZA NAJMLAĐE: Preostala uskršnja jaja mogu se iskoristiti na veoma zanimljiv način

Ovakav doručak je dekorativan, ukusan, a pravi se vrlo lako

Recepti
Autor:
PRAZNIČNA RADOST ZA NAJMLAĐE: Preostala uskršnja jaja mogu se iskoristiti na veoma zanimljiv način
Foto: Shutterstock

Uskrs je vreme kad je sto pun raznih đakonija, a nakon njega obično ostane poneko kuvano jaje koje treba da se čuva u frižideru i iskoristi za dva, najduže tri dana. Od njih se može napraviti zanimljiv doručak koji posebno obradovati decu koja, zajedno s mamom, mogu da učestvuju u njegovoj pripremi. Donosimo vam tri zanimljiva predloga...

uskrsnja hrana, Uskršnja Dekoracija
foto: Shutterstock

Pilići u gnezdu

Napraviti kuglice od sira i uvaljati ih u izrendana žumanca. Od bibera napraviti oči, a od sveže crvene paprike krestu i kljun. U međuvremenu u slanoj vodi skuvati špagete, ohladiti ih i od njih formirati onoliko gnezda koliko ima pilića. Sve ukrasiti strukom peršuna.

uskrsnja hrana, Uskršnja Dekoracija
foto: Shutterstock

Mišići od rotkvica i jaja

Tvrdo skuvajte jaja, presecite ih napola, pa ih položite na tanjir na koji ste prethodno stavili opran list zelene salate. Rotkvice očistite i dobro ih operite, pa ih isecite na krugove koje ćete pažljivo zabosti u jaja na mesto ušiju. Od bibera napravite uši, a od stabljike svežeg peršuna brkove.

uskrsnja hrana, Uskršnja Dekoracija
foto: Shutterstock

Pegave pečurkice

Skuvajte jaja i ravno im odsecite vrh tako da, kada ih okrenete i položite na tanjir, stoje ravno. Manji paradajz presecite napola, malo ga izdubite i svaku polovinu stavite na jaje i tačkasto ukrasite majonezom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs