POSNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Prave se veoma jednostavno, a pomaraju granice dobrog ukusa

Slasne štrudle nestaće sa stola odmah s obzirom koliko su lepe i ukusne

Recepti
20:08h Autor:
POSNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Prave se veoma jednostavno, a pomaraju granice dobrog ukusa
Foto: Shutterstock

Potrebno je Za testo:

  • 5 dl mlake vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 2,5 dl ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
  • 1,100 g brašna
štrudla
foto: Bakina kuhinja

Za punjenje:

  • džem od šljiva
  • 100 g čokolade
  • Za premazivanje:
  • 1 kašika vode
  • 1 kašika ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na 2 dela. Kad nadođe testo podelite ga na 4 dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažie džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs